Hyrläkare – Bemanningsföretag för läkare

Hyrläkare hos Docia – är du en legitimerad läkare som söker nya utmaning? Vi ser till dina behov och erbjuder stor frihet samt hög ersättning!

Allmänspecialist

Som anställd genom Docia får du

 • Frihet och flexibilitet
 • Personlig kontaktperson
 • Förmånliga villkor och bra lön
 • Kompetensutveckling och fortbildning

Docia är ett väletablerat bemanningsföretag med stor erfarenhet och goda kontakter inom vårdbemanningsbranchen. Vi strävar efter att vara det självklara valet för dig som är konsultläkare och vill hitta ditt nästa välbetalda drömuppdrag! Vi tror på dig och gör allt för att underlätta och stötta dig i din karriär!

Docias mål är att bli det bästa bemanningsföretaget för hyrläkare.

Att jobba som bemanningsläkare & stafettläkare

Som legitimerad läkare hos Docia har du själv möjlighet att välja vilka uppdrag du vill ta utifrån dina behov och önskemål avseende inriktning, ort, omfattning och placering. Att jobba som hyrläkare innebär förutom fördelarna i flexibilitet och hög ersättning möjlighet till utveckling och variation. Samtidigt får du trygghet genom en arbetsgivare som ställer upp för dig och vill ditt bästa!

Hur mycket tjänar en Leg. läkare som bemanningskonsult – Löner för hyrläkare 2024?

För stafettläkare hos Docia varierar lönen beroende på faktorer som uppdragsort, tid på året, arbetsuppgifter och arbetsbelastningen i uppdraget. Den genomsnittliga lönen hos oss
ligger på mellan 88 000 kr och cirka 176 000kr i månaden. Du väljer själv om du vill få din ersättning som lön eller fakturera genom eget bolag. Ta kontakt med oss för att höra vad vi kan erbjuda just dig!

Varför ska du välja Docia?

Som vårdkonsult hos Docia får du bland annat:

 • En arbetsgivare som genuint bryr och engagerar sig i din karriär
 • Konkurrenskraftig ersättning och bra villkor
 • Större frihet och flexibilitet
 • Uppskattning för din arbetsinsats
 • Kompetensutveckling
 • Personlig service från erfarna konsultchefer

För oss är det viktigt att veta vad du värderar i din karriär för att vi tillsammans ska nå dit. Den personliga relationen är för oss avgörande för att kunna ge bästa möjliga service och hitta de rätta uppdragen till just dig. Vi är väldigt måna om att du ska trivas hos oss och få tydlig information om uppdraget så att du kan göra ett så bra arbete som möjligt.

Hur blir man bemanningsläkare?

Gör en intresseanmälan till oss på Docia så kommer en av våra professionella konsultchefer att kontakta dig. Konsultchefen kommer att lära känna dig samt lyssna på dina behov och önskemål. Konsultchefen kommer också berätta mer om hur det är att arbeta som konsult och ge dig svar på alla dina frågor och funderingar kring vad rollen som konsult innebär. När eventuella frågetecken är utredda och du insett att det här är vägen framåt för dig och din karriär så kommer konsultcheferna göra sitt allra bästa för att skräddarsy rätt uppdrag just för dig. Konsultchefernas uppdrag är också att underlätta med allt praktiskt runtomkring så att du bara kan fokusera på det du gör bäst – arbeta inom vården!

Lediga tjänster för hyrläkare

Vi har just nu många tillgängliga läkaruppdrag! Kontakta våra konsultchefer för att få veta mer och låta oss matcha dig med rätt uppdrag. Gör som hundratals andra inom vården, kontakta oss! Vi ser fram emot att välkomna dig med öppna armar till rollen som bemanningskonsult hos Docia.

Kom i kontakt med oss

Läs några inspirerande historier om hur andra lyckades nå sina drömjobb genom Docia

IVA-sjuksköterska - Bemanningsföretag för intensivvårdssjuksköterskor

IVA-sjuksköterska inom Bemanning – Docia hjälper dig till ditt nästa uppdrag med ersättningen som vårdpersonal förtjänar!

Läs mer

Konsultpsykiatri - Bemanningsföretag för psykiatriker

Psykiatriker hos Docia – Ditt nästa spännande och välbetalda uppdrag finns hos oss på Docia!

Läs mer

Operationssjuksköterska - Bemanningsföretag för operationssjuksköterskor

Operationssjuksköterska hos Docia – genom oss får du möjlighet till stor flexibilitet samt bra villkor och hög ersättning!

Läs mer

Endast det bästa är gott nog

Vi vill vara den bästa arbetsgivaren för marknadens bästa vårdkonsulter. I alla kontakter du har med oss vill vi ge dig bäst möjliga service. Vi på Docia tar alltid ett extra steg för att du ska vara nöjd med oss. För oss är en nöjd konsult en bra konsult. Det är så vi arbetar för att göra svensk sjukvård ännu bättre.

Är du läkare, sjuksköterska eller arbetar inom tandvården?
Resan mot ett friare arbetsliv börjar hos oss.

Läs mer om hur vi arbetar

Vi vill ge tillbaka

Docia är stolt sponsor till Läkare utan gränser. Vår vision har alltid varit att återinvestera i vården, vilket skapar ett cirkulärt kretslopp. Vår verksamhet ska alltid stå i samklang med vad som utvecklar, prioriteras och efterfrågas i vården. Varje år väljer vi att stötta läkare utan gränser och deras fantastiska arbete med att hjälpa utsatta runtom i världen.

Läs mer om hur vi hjälper till

Docia är en arbetsgivare som geniunt bryr sig

För Veronica var det en stor skillnad när hon bytte från ett annat bemanningsföretag till Docia.
– Jag arbetade för ett annat bemanningsföretag, tidigare, men när jag började på Docia 2016 kände jag att jag äntligen hittade rätt. Det är verkligen stor skillnad och jag känner mig klart mer uppskattad.

Det är underbart att ha en arbetsgivare som genuint bryr sig om en och ser till att man trivs, alltid är tillgänglig och gör det lilla extra.

Läs mer om andra konsulters historia

Bemanningsföretag inom vården

Vi arbetar aktivt för att vara marknadens bästa arbetsgivare
för marknadens bästa
vårdkonsulter.

  Anmäl intresse för att få mer information