Tjäna högre lön 2024 som medicinsk sekreterare hos ett bemanningsföretag

Medicinsk sekreterare hos Docia – ta steget till ett flexiblare arbetsliv med större frihet samtidigt som du tjänar bättre!

Som anställd genom Docia får du

 • Frihet och flexibilitet
 • Personlig kontaktperson
 • Förmånliga villkor och bra lön
 • Kompetensutveckling och fortbildning

Vi på Docia arbetar aktivt för att vara marknadens bästa bemanningsföretag för sjuksköterskor och därmed ha marknadens bästa vårdkonsulter. Docia finns här för dig som är eller vill bli hyrmedicinsk sekreterare och hitta ditt nästa välbetalda drömuppdrag! Genom oss får du en personlig relation med en konsultchef som ser dina behov, tror på dig och gör allt för att underlätta och stötta dig i din karriär!

Medicinsk sekreterare – Så här ser lönen ut 2024 med Docia som arbetsgivare

Som medicinsk sekreterare hos Docia varierar lönen en del beroende på faktorer som uppdragsort, tid på året, arbetsuppgifter och arbetsbelastningen på placeringen.

Den genomsnittliga lönen som bemanningsmedicinsk sekreterare/hyrmedicinsk sekreterare hos oss ligger på mellan 30.000 – 40.000 kr i månaden.  När du arbetar genom oss väljer du själv om du vill ha lön eller om du föredrar att fakturera genom eget bolag. Vi hjälper dig givetvis med uppstarten av bolag. Tveka inte att höra av dig till oss så berättar vi mer om vad vi kan erbjuda just dig!

Varför ska du välja Docia?

Som vårdkonsult hos Docia får du bland annat:

 • En arbetsgivare som genuint bryr och engagerar sig i din karriär
 • Konkurrenskraftig ersättning och bra villkor
 • Större frihet och flexibilitet
 • Uppskattning för din arbetsinsats
 • Kompetensutveckling
 • Personlig service från erfarna konsultchefer

På Docia lovar vi dig konkurrenskraftiga löner, kompetensutveckling, frihet och flexibilitet samt en personlig kontaktperson. Vi vill tillsammans med dig förbättra vården och skräddarsyr uppdrag för just DIN profil och livssituation!

Gör en intresseanmälan

Kom i kontakt med oss via formuläret här om du tycker det låter intressant att jobba som konsult för Docia.

Exempel På Olika Inriktningar, Arbetsroller Och Tjänster Du Kan Välja Bland Som Medicinsk Sekreterare

Som medicinsk sekreterare finns det många olika inriktningar och arbetsroller att välja bland. Du kan till exempel arbeta inom sjukvården, på vårdcentraler, eller på privata kliniker. Här är några exempel på olika inriktningar och arbetsroller som du kan välja bland som medicinsk sekreterare.

Sjukhus

På sjukhus kan du arbeta som medicinsk sekreterare inom olika områden, till exempel kirurgi, ortopedi, eller onkologi. Du kan även arbeta som avdelningssekreterare på en vårdavdelning. Som medicinsk sekreterare på sjukhus har du en viktig roll i att hantera patientjournaler och samordna patientvården.

Vårdcentraler

På vårdcentraler kan du arbeta som medicinsk sekreterare och ha kontakt med patienter. Du kan till exempel svara i telefon, boka tider och ta emot patienter. Du kan även arbeta med administration och hantering av patientjournaler.

Privata kliniker

På privata kliniker kan du arbeta som medicinsk sekreterare inom olika specialområden, till exempel plastikkirurgi eller fertilitetsbehandlingar. Du kan även arbeta med administration och hantering av patientjournaler.

Som medicinsk sekreterare har du en viktig roll i sjukvården och kan välja bland många olika arbetsroller och inriktningar.

Hur Olika Arbetsroller Och Tjänster Påverkar Din Lön

Som medicinsk sekreterare kan du arbeta inom både den privata och offentliga sektorn. Din lön kan påverkas av flera faktorer, inklusive din arbetsplats, yrkeserfarenhet, utbildning, och dina arbetsuppgifter. Här är några saker som kan påverka din lön som medicinsk sekreterare:

Sektor

Lönen för medicinska sekreterare kan variera beroende på om du arbetar inom den privata eller offentliga sektorn. Enligt Tidningen Visions unika kartläggning tjänar medicinska sekreterare i Stockholm bäst i landet med en medellön på 30 682 kronor. Lägst löner har medicinska /vårdadministratörer i Värmland, där snittlönen ligger på 27 500 kronor.

Yrken

Lönen för medicinska sekreterare kan också variera beroende på vilket yrke du arbetar inom. Enligt Yrkeskollen.se tjänar medicinska sekreterare i medel 28900 kronor i månaden. Det betyder att alla personers löner summeras ihop och divideras sedan med antalet personer. Resultatet blir då medellönen för dessa personer i yrket.

Arbetsuppgifter

Din lön kan också påverkas av dina arbetsuppgifter. Som medicinsk sekreterare kan du ha olika ansvarsområden, vilket kan påverka din lön. Om du har mer ansvar och arbetar med mer komplexa arbetsuppgifter kan du ha en högre lön.

Löneskillnad mellan könen

Enligt lönestatistik från Ratsit tjänar kvinnliga medicinska sekreterare i genomsnitt 27 300 kronor i månaden, medan manliga medicinska sekreterare tjänar i genomsnitt 28 900 kronor i månaden. Detta innebär en löneskillnad på 6 procent.

Fördelning

Enligt SCB tjänar medicinska sekreterare i genomsnitt 27 500 kronor i månaden. Lönen kan variera beroende på var i landet du arbetar och vilken sektor du arbetar inom.

Vilken Ingångslön Kan Man Förvänta Sig Som Medicinsk Sekreterare (Fast anställning i offentlig sektor)?

Som nyutexaminerad medicinsk sekreterare kan du förvänta dig en genomsnittlig ingångslön på cirka 21 560 kr per månad. Detta kan dock variera beroende på faktorer som arbetsgivare, geografisk plats och erfarenhetsnivå.

Enligt lönestatistik från 2023 ligger medellönen för en medicinsk sekreterare på 28 340 kr brutto per månad (340 100 kr per år), vilket är något lägre än den nationella medellönen i Sverige. De högsta lönerna kan dock överstiga 42 000 kr.

Löneutvecklingen för medicinska sekreterare har varit relativt stabil de senaste åren. Enligt Yrkeskollen.se ligger snittlönen för medicinska sekreterare på 28 900 kr per månad. Detta betyder att alla personers löner summeras ihop och divideras sedan med antalet personer. Resultatet blir då medellönen för dessa personer i yrket.

Det är också värt att notera att medicinska sekreterare som arbetar inom vårdadministration i Stockholm tjänar bäst i landet med en medellön på 30 682 kr per månad. Lägst löner har medicinska/vårdadministratörer i Värmland där snittlönen ligger på 27 500 kr per månad.

Sammanfattningsvis kan du som medicinsk sekreterare förvänta dig en genomsnittlig ingångslön på cirka 21 560 kr per månad. Löneutvecklingen för yrket har varit stabil de senaste åren, och det är viktigt att notera att lönerna kan variera beroende på arbetsgivare, geografisk plats och erfarenhetsnivå.

Genomsnittlig Lön Som Medicinsk Sekreterare Baserad På Antal År I Yrket

Som medicinsk sekreterare kan du förvänta dig en genomsnittlig ingångslön på 21 560 kr. De högsta lönerna kan överstiga 42 000 kr. Din lön som medicinsk sekreterare kan variera beroende på antal år i yrket och din erfarenhet. Nedan följer en tabell som visar genomsnittlig lön för medicinsk sekreterare baserat på antal år i yrket.

Antal år i yrketGenomsnittlig lön (kr/månad)
0-223 000
3-526 000
6-929 000
10-1432 000
15-1935 000
20+38 000

Som du kan se i tabellen ökar genomsnittslönen för medicinsk sekreterare ju fler år du har arbetat inom yrket. Det är vanligt att medicinska sekreterare får högre lön ju mer erfarenhet de har. Detta beror på att erfarenhet ofta innebär att du har mer kunskap och färdigheter inom yrket.

Det är också viktigt att notera att lönen för medicinsk sekreterare kan variera beroende på var i landet du arbetar. Enligt lönestatistik från 2022 ligger medellönen för medicinska sekreterare på 28 340 kr brutto per månad (340 100 kr per år) vilket är 7 460 kr (-21%) mindre än den nationella medellönen i Sverige. Snittlönerna för riket i yrkena är beräknade på alla löner i landet men i tabellerna presenteras bara de kommuner och regioner där antalet anställda i yrket är minst fyra.

Jämförelse I Lön Mellan Norrbottens Län, Stockholms Län Och Skåne Lön

Som medicinsk sekreterare är det viktigt att känna till lönen för yrket i olika regioner i Sverige. Genom att jämföra lönen mellan olika län och regioner kan du få en bättre uppfattning om hur din lön står sig i förhållande till genomsnittet.

Enligt SCB (Statistiska centralbyrån) var den genomsnittliga lönen för medicinska sekreterare i Sverige 32 800 kr per månad år 2023. Men hur ser löneskillnaderna ut mellan olika regioner i Sverige? Nedan följer en jämförelse av lönen för medicinska sekreterare i Norrbottens län, Stockholms län och Skåne län.

Hos Docia tjänar du som medicinsk sekreterare mellan 30.000 – 40.000 kr/månad.

Norrbottens län

I Norrbottens län var den genomsnittliga månadslönen för medicinska sekreterare 29 900 kr år 2023. Detta är något lägre än genomsnittet för hela Sverige. Löneskillnaden mellan kvinnor och män är också större i Norrbottens län än i övriga landet.

Stockholms län

I Stockholms län var den genomsnittliga månadslönen för medicinska sekreterare 35 300 kr år 2023. Detta är högre än genomsnittet för hela Sverige. Löneskillnaden mellan kvinnor och män är också mindre i Stockholms län än i övriga landet.

Skåne län

I Skåne län var den genomsnittliga månadslönen för medicinska sekreterare 32 600 kr år 2023. Detta är något högre än genomsnittet för hela Sverige. Löneskillnaden mellan kvinnor och män är också mindre i Skåne län än i övriga landet.

Som medicinsk sekreterare är det viktigt att känna till att lönen kan variera beroende på var i landet du arbetar. Genom att jämföra lönen mellan olika regioner kan du få en bättre uppfattning om hur din lön står sig i förhållande till genomsnittet.

Vanliga Frågor Och Svar Om Medicinska Sekreterares Löner

Går Det Specialistutbilda Sig Som Medicinsk Sekreterare Och På Så Sätt Höja Lönen?

Ja, det är möjligt att specialistutbilda sig som medicinsk sekreterare och på så sätt höja sin lön. Genom att specialisera sig inom exempelvis onkologi, psykiatri eller kirurgi kan man öka sin kompetens och därmed sin efterfrågan på arbetsmarknaden. Detta kan i sin tur leda till högre lön.

Vilket Typer Av Arbetsroller/Tjänster Tjänar Mest Inom Yrket Medicinsk Sekreterare?

De medicinska sekreterare som arbetar inom vårdadministration och som har en högre utbildningsnivå, såsom en kandidatexamen i vårdadministration eller liknande, har oftast högre lön än de som arbetar inom andra typer av arbetsroller. Arbetslivserfarenhet kan också påverka lönen, där de som har arbetat längre inom yrket oftast har högre lön.

Hur Påverkar Konsultande En Medicinsk Sekreterares Lön?

Att arbeta som konsult inom medicinsk sekreterare kan ge en högre lön, då konsultuppdrag oftast har högre budgetar än fasta anställningar. Detta kan dock variera beroende på vilket företag eller vilken företagshälsovård man är anställd hos.

Hos Docia tjänar våra medicinska sekreterare mellan 30.000 – 40.000 kr/månad.

Hur Skiljer Sig Lönerna Mellan Offentlig Och Privat Sektor?

Generellt sett har medicinska sekreterare som arbetar inom privata sektorn högre lön än de som arbetar inom den offentliga sektorn. Detta kan dock variera beroende på vilken sektor man arbetar inom och vilken typ av vårdgivare eller myndighet man är anställd hos. Löneskillnaden mellan sektorerna kan vara upp till flera tusen kronor i månaden.

Det finns också skillnader i lönen mellan olika yrkeskategorier och branscher inom medicinsk sekreterare. Kommuner och hälso- och sjukvård har oftast högre löner än andra branscher.

Endast det bästa är gott nog

Vi vill vara den bästa arbetsgivaren för marknadens bästa vårdkonsulter. I alla kontakter du har med oss vill vi ge dig bäst möjliga service. Vi på Docia tar alltid ett extra steg för att du ska vara nöjd med oss. För oss är en nöjd konsult en bra konsult. Det är så vi arbetar för att göra svensk sjukvård ännu bättre.

Är du läkare, sjuksköterska eller arbetar inom tandvården?
Resan mot ett friare arbetsliv börjar hos oss.

Läs mer om hur vi arbetar

Vi vill ge tillbaka

Docia är stolt sponsor till Läkare utan gränser. Vår vision har alltid varit att återinvestera i vården, vilket skapar ett cirkulärt kretslopp. Vår verksamhet ska alltid stå i samklang med vad som utvecklar, prioriteras och efterfrågas i vården. Varje år väljer vi att stötta läkare utan gränser och deras fantastiska arbete med att hjälpa utsatta runtom i världen.

Läs mer om hur vi hjälper till

Docia är en arbetsgivare som geniunt bryr sig

För Veronica var det en stor skillnad när hon bytte från ett annat bemanningsföretag till Docia.
– Jag arbetade för ett annat bemanningsföretag, tidigare, men när jag började på Docia 2016 kände jag att jag äntligen hittade rätt. Det är verkligen stor skillnad och jag känner mig klart mer uppskattad.

Det är underbart att ha en arbetsgivare som genuint bryr sig om en och ser till att man trivs, alltid är tillgänglig och gör det lilla extra.

Läs mer om andra konsulters historia

Bemanningsföretag inom vården

Vi arbetar aktivt för att vara marknadens bästa arbetsgivare
för marknadens bästa
vårdkonsulter.

  Anmäl intresse för att få mer information