Tjäna högre lön som bemanningssjuksköterska

Bemanningssjuksköterska hos Docia – ta steget till ett flexiblare arbetsliv med större frihet samtidigt som du tjänar bättre!

Som anställd genom Docia får du

 • Frihet och flexibilitet
 • Personlig kontaktperson
 • Förmånliga villkor och bra lön
 • Kompetensutveckling och fortbildning

Vi på Docia arbetar aktivt för att vara marknadens bästa bemmaningsföretag för sjuksköterskor och därmed ha marknadens bästa vårdkonsulter. Docia finns här för dig som är eller vill bli bemanningssjuksköterska/hyrsjuksköterska och hitta ditt nästa välbetalda drömuppdrag! Genom oss får du en personlig relation med en konsultchef som ser dina behov, tror på dig och gör allt för att underlätta och stötta dig i din karriär!

Hur är det att arbeta som bemanningssjuksköterska?

Som bemanningssjuksköterska hos Docia har du flexibilitet genom att själv kunna välja vilka uppdrag du vill ta, både vad gäller inriktning, ort, omfattning och placering. Samtidigt har du trygghet i en arbetsgivare som genuint bryr sig om DIG och den viktiga balansen mellan din livssituation och karriär. Vårdbristen gör att det ständigt finns nya, spännande uppdrag tillgängliga, till den ersättningen som vårdpersonal förtjänar!

Hyrsjuksköterska – Så här ser lönen ut 2023

Som bemanningssjuksköterska/hyrsjuksköterska hos Docia varierar lönen en del beroende på faktorer som uppdragsort, tid på året, arbetsuppgifter och arbetsbelastningen på placeringen.

Den genomsnittliga lönen som bemanningssjuksköterska/hyrsjuksköterska hos oss ligger på mellan 48 000 kr och cirka 68 000 kr i månaden.  När du arbetar genom oss väljer du själv om du vill ha lön eller om du föredrar att fakturera genom eget bolag. Vi hjälper dig givetvis med uppstarten av bolag. Tveka inte att höra av dig till oss så berättar vi mer om vad vi kan erbjuda just dig!

Varför ska du välja Docia?

Som vårdkonsult hos Docia får du bland annat:

 • En arbetsgivare som genuint bryr och engagerar sig i din karriär
 • Konkurrenskraftig ersättning och bra villkor
 • Större frihet och flexibilitet
 • Uppskattning för din arbetsinsats
 • Kompetensutveckling
 • Personlig service från erfarna konsultchefer

För oss är det viktigt att veta vad du värderar i din karriär för att vi tillsammans ska nå dit. Den personliga relationen är för oss avgörande för att kunna ge bästa möjliga service och hitta de rätta uppdragen till just dig. Vi är väldigt måna om att du ska trivas hos oss och få tydlig information om uppdraget så att du kan göra ett så bra arbete som möjligt.

På Docia lovar vi dig konkurrenskraftiga löner, kompetensutveckling, frihet och flexibilitet samt en personlig kontaktperson. Vi vill tillsammans med dig förbättra vården och skräddarsyr uppdrag för just DIN profil och livssituation!

Hur börjar du som bemanningssjuksköterska?

Första steget är att komma i kontakt med någon av våra professionella konsultchefer som sedan lär känna dig, dina behov och dina önskemål. Konsultcheferna kan berätta mer om hur det är att arbeta som bemanningssjuksköterska samt alla fördelar och möjligheter som kommer med arbetet så att du får en helhetsbild. Konsultcheferna kan också besvara alla dina frågor och funderingar kring vad det innebär att vara konsult. När eventuella frågetecken är utredda och du insett att det här är vägen framåt för dig och din karriär så kommer konsultcheferna göra sitt allra bästa för att skräddarsy rätt uppdrag just för dig. Konsultchefernas uppdrag är också att underlätta med allt praktiskt runtomkring så att du bara kan fokusera på det du gör bäst – arbeta inom vården!

Vi ser fram emot att välkomna dig med öppna armar till rollen som konsultsjuksköterska på Docia.

Hur beskriver en konsultsamarbetet med Docia?

Veronica har varit konsult hos Docia sedan 2016.


– Jag har tidigare erfarenhet både från att arbeta inom landstinget men även från ett annat bemanningsföretag, men när jag började på Docia kände jag att jag hittade rätt! Det är verkligen stor skillnad och jag känner mig klart mer uppskattad. Det är underbart att ha en arbetsgivare som genuint bryr sig om en och ser till att man trivs, alltid är tillgänglig och gör det lilla extra. Redan vid första kontakten med Docia var de väldigt hjälpsamma och lyssnade till mig och mina behov. Jag angav hur och när jag ville arbeta och utefter det så skickade Docia förslag på uppdrag som passade mina önskemål.

Lediga tjänster just nu

Vi har lediga sjukskötersketjänster i hela Sverige och våra konsultchefer finns tillgängliga för att matcha just dig med rätt uppdrag. Gör som hundratals andra inom vården, tveka inte att höra av dig till oss på Docia idag för att börja ditt nya arbete imorgon eller när det passar dig!

Gör en intresseanmälan

Kom i kontakt med oss via formuläret här om du tycker det låter intressant att jobba som konsult för Docia.

Exempel På Olika Inriktningar, Arbetsroller Och Tjänster Du Kan Välja Bland Som Bemanningssjuksköterska

Som bemanningssjuksköterska i Sverige har du möjlighet att välja mellan en mängd olika inriktningar, arbetsroller och tjänster. Ditt arbete som sjuksköterska kan ske inom flera olika yrkesgrupper och nivåer av kompetens, beroende på din utbildning och erfarenhet.

En grundutbildad sjuksköterska har en legitimation och kan arbeta på vårdavdelningar, mottagningar eller specialistavdelningar på sjukhus, samt på vårdcentraler som mottagningssköterskor eller distriktssköterskor. Men om du vill bredda din kompetens och ansvarsområde kan du också vidareutbilda dig till specialistsjuksköterska.

Exempel på inriktningar för specialistsjuksköterskor:

 • Skolsköterska
 • Specialistsjuksköterska med inriktning medicinsk vård
 • Specialistsjuksköterska med inriktning mot akutsjukvård
 • Specialistsjuksköterska inom kirurgisk vård
 • Specialistsjuksköterska inom onkologisk vård
 • Specialistsjuksköterska med inriktning avancerad cancervård

Utöver dessa exempel finns det också specialistinriktningar såsom intensivvårdssjuksköterska och operationssjuksköterska, där du som bemanningssjuksköterska kan arbeta inom intensivvårdsavdelningar respektive operationsavdelningar.

Som bemanningssjuksköterska har du möjligheten att arbeta inom skiftande arbetsmiljöer och med en variation av arbetsuppgifter, vilket ger dig chansen att hitta den inriktning och arbetsplats som passar just dig och dina intressen. Så oavsett om du är grundutbildad eller specialistsjuksköterska finns det många möjligheter för dig att växa inom ditt yrke.

Vilken Ingångslön Kan Man Förvänta Sig Som Bemanningssjuksköterska?

Som bemanningssjuksköterska kan du förvänta dig en högre ingångslön jämfört med en fast anställd sjuksköterska. Bemanningsbranschen erbjuder ofta högre löner på grund av den ökade flexibiliteten och den tillfälliga naturen hos anställningarna. Du kan förvänta dig en timlön på mellan 300 kr och 600 kr som bemanningssjuksköterska.

När det gäller löneförhandling och lönesamtal för bemanningssjuksköterskor är det viktigt att vara väl förberedd. Tänk på faktorer som din erfarenhet, utbildning och eventuella specialiseringar som kan påverka din lön. Din förstagångslön som bemanningssjuksköterska kan variera baserat på dessa faktorer, samt efterfrågan på bemanningssjuksköterskor inom din region.

Här är några punkter att överväga inför lönesamtal och löneförhandling för en bemanningssjuksköterska:

 • Erfarenhet: Var tydlig med din arbetslivserfarenhet och hur den relaterar till den tjänsten du söker. Mer erfarenhet kan leda till en högre lön.
 • Utbildning: Framhäv din utbildning, inklusive eventuella specialiseringar, kurser eller ytterligare certifieringar som kan göra dig mer värdefull på arbetsmarknaden.
 • Region: Lönerna kan variera mellan olika regioner i Sverige. Det kan vara värt att undersöka lönenivåer i din region och jämföra dem med andra områden.

Kom ihåg att lönen som bemanningssjuksköterska kan variera beroende på olika faktorer, så var beredd att anpassa dina förväntningar och förhandlingar utifrån din personliga situation och arbetsmarknaden.

Genomsnittlig Lön Som Bemanningssjuksköterska Baserad På Antal År I Yrket

Det finns en tydlig korrelation mellan hur lång tid du har arbetat som sjuksköterska och din genomsnittliga lön. I den här delen kommer vi att undersöka genomsnittliga lönenivåer för bemanningssjuksköterskor baserat på antal år i yrket.

När du börjar som bemanningssjuksköterska, kan du förvänta dig en högre grundlön än en grundutbildad sjuksköterska. Enligt Bemlos inrapporterade löner tjänar en bemanningssjuksköterska i snitt 55 040 kr, jämfört med 41 100 kr för en grundutbildad sjuksköterska.

Men det räcker inte bara att titta på grundnivån för att få en rättvis bild av löneutvecklingen för bemanningssjuksköterskor. Det är viktigt att beakta faktorer som erfarenhet och yrkesgrupp när man analyserar lönerna. Här är några exempel på hur genomsnittlig lön kan variera utifrån dessa faktorer:

 • Nyutexaminerade sjuksköterskor: Som nyutexaminerad bemanningssjuksköterska kan din genomsnittliga månadslön ligga runt 45 000 kr.
 • Medelålders sjuksköterskor med några års erfarenhet: Efter några år i yrket kommer din genomsnittliga lön att öka baserat på din erfarenhet och eventuella vidareutbildning. Du kan då förvänta dig en månadslön på omkring 50 000 kr.
 • Erfarna bemanningssjuksköterskor: Med över 10 års erfarenhet eller fler specialiseringar, kan du se ytterligare löneökningar och uppnå en månadslön på uppåt 60 000 kr eller mer.

Förståelsen av hur lön som bemanningssjuksköterska påverkas av den erfarenhet du har i yrket, kan hjälpa dig att fatta välgrundade beslut om din karriärutveckling och förhandla fram bättre lönevillkor.

Jämförelse I Lön Mellan Olika Regioner I Sverige

Det finns löneskillnader mellan olika regioner i Sverige när det gäller sjuksköterskelöner. Lönen varierar beroende på vilket län och vilken arbetsgivare du arbetar hos. Här följer några exempel på löner i några större regioner och län i landet.

Stockholm: I Stockholm kan en grundutbildad sjuksköterskas genomsnittliga månadslön vara något högre än i övriga landet. Lönerna påverkas av faktorer såsom ålder, utbildningsnivå samt sektor.

Västra Götaland: I denna region finns löneskillnader beroende på om du arbetar inom offentlig eller privat sektor. Till exempel kan medianlönen för sjuksköterskor i offentlig sektor vara 36 100 kr/månad, medan den är 41 800 kr/månad inom privat sektor.

Västernorrland: Lönenivåerna i Västernorrland kan vara något lägre än i exempelvis Stockholm och Västra Götaland. Det är dock viktigt att komma ihåg att levnadskostnaderna också kan variera mellan olika regioner, vilket kan påverka den faktiska köpkraften av din lön.

För att göra en mer detaljerad jämförelse av sjuksköterska löner per län, ålder, kön och sektor, kan du filtrera lönestatistik på olika webbplatser som tillhandahåller sådan information. Det är bra att ha koll på löneläget i just din region och län samt att vara medveten om eventuella löneförhandlingar när du söker jobb eller överväger att flytta till en annan del av Sverige.

Vanliga frågor

Vilken är den vanligaste arbetsrollen för en bemanningssjuksköterska?

En bemanningssjuksköterska anställs oftast för att täcka korttidsbehov eller vakanser på sjukhus, vårdcentraler och inom kommunens vårdsektor. Deras roll kan variera beroende på arbetsplatsens behov, men de arbetar vanligen som grundutbildade sjuksköterskor med uppgifter såsom att ge medicinsk vård, övervaka patienters hälsa och bistå läkare vid undersökningar och behandlingar.

Hur mycket tjänar en sjuksköterska i primärvården?

En sjuksköterskas lön inom primärvården kan variera beroende på flera faktorer. Den genomsnittliga månadslönen för grundutbildade sjuksköterskor i Sverige var 41 100 kronor år 2022. Lönerna kan dock skilja sig beroende på arbetserfarenhet, utbildningsnivå, sektor och region.

Hur skiljer sig lönerna mellan kommun och bemanning?

Lönerna för sjuksköterskor anställda av kommunen och bemanningsföretag kan skilja sig. Medellönen för en sjuksköterska inom offentlig sektor, såsom kommunen, är 36 900 kr i månaden, medan medellönen för en sjuksköterska hos Docia ligger på 58.000 kr i månaden. Det är alltså en stor skillnad på lönen beroende på vilken sektor du arbetar inom.

Vilken lön har en undersköterska jämfört med en sjuksköterska?

Undersköterskor tjänar generellt mindre än sjuksköterskor, eftersom de inte har samma utbildningsnivå och arbetsansvar. Löneskillnaden kan dock variera beroende på arbetsplats, region och erfarenhet. För att få en uppfattning om löneskillnaden kan man jämföra den genomsnittliga månadslönen för sjuksköterskor, vilken var 41 100 kr år 2022, med den genomsnittliga månadslönen för undersköterskor.

Endast det bästa är gott nog

Vi vill vara den bästa arbetsgivaren för marknadens bästa vårdkonsulter. I alla kontakter du har med oss vill vi ge dig bäst möjliga service. Vi på Docia tar alltid ett extra steg för att du ska vara nöjd med oss. För oss är en nöjd konsult en bra konsult. Det är så vi arbetar för att göra svensk sjukvård ännu bättre.

Är du läkare, sjuksköterska eller arbetar inom tandvården?
Resan mot ett friare arbetsliv börjar hos oss.

Läs mer om hur vi arbetar

Vi vill ge tillbaka

Docia är stolt sponsor till Läkare utan gränser. Vår vision har alltid varit att återinvestera i vården, vilket skapar ett cirkulärt kretslopp. Vår verksamhet ska alltid stå i samklang med vad som utvecklar, prioriteras och efterfrågas i vården. Varje år väljer vi att stötta läkare utan gränser och deras fantastiska arbete med att hjälpa utsatta runtom i världen.

Läs mer om hur vi hjälper till

Docia är en arbetsgivare som geniunt bryr sig

För Veronica var det en stor skillnad när hon bytte från ett annat bemanningsföretag till Docia.
– Jag arbetade för ett annat bemanningsföretag, tidigare, men när jag började på Docia 2016 kände jag att jag äntligen hittade rätt. Det är verkligen stor skillnad och jag känner mig klart mer uppskattad.

Det är underbart att ha en arbetsgivare som genuint bryr sig om en och ser till att man trivs, alltid är tillgänglig och gör det lilla extra.

Läs mer om andra konsulters historia

Bemanningsföretag inom vården

Vi arbetar aktivt för att vara marknadens bästa arbetsgivare
för marknadens bästa
vårdkonsulter.

  Anmäl intresse för att få mer information