Tjäna mer i lön som barnmorska hos ett bemanningsföretag

Barnmorska hos Docia – jobba inom bemanning, med spännande uppdrag till den ersättningen du som barnmorska förtjänar!

Som anställd genom Docia får du

 • Frihet och flexibilitet
 • Personlig kontaktperson
 • Förmånliga villkor och bra lön
 • Kompetensutveckling och fortbildning

Vi på Docia har lång erfarenhet av bemanning inom vården och har ett genuint intresse för dig som konsult och medarbetare hos oss. Som arbetsgivare ger vi dig bästa möjliga service och vi tror på dig som barnmorska! Vi finns här för att underlätta och stötta dig i din karriär, så du kan fokusera på att göra ett bra jobb!

Docias mål är att bli det bästa bemanningsföretaget för barnmorskor.

Att jobba som bemanningsbarnmorska

Barnmorska är en mycket viktig funktion i samhället och ett stort stöd för människor i olika livssituationer. Vi på Docia vill hjälpa dig att hjälpa andra! Som legitimerad barnmorska hos Docia utgår vi från dina behov och önskemål och du påverkar själv vilken inriktning, ort och omfattning på uppdrag som passar dig och din livssituation. Förutom fördelarna genom flexibilitet och bra ersättning för ditt arbete så ställer vi på Docia upp för dig och hjälper dig lyckas i ditt uppdrag!

Hur mycket får en barnmorska i lön 2023?

En hyrbarnmorska tjänar betydligt bättre än vad kommun och landsting erbjuder sina anställda barnmorskor. Vanligtvis ligger lönen för en barnmorska inom bemanning på mellan 63 000 kr och cirka 72 000kr i månaden. Du kan välja att gå som löntagare eller att fakturera genom eget bolag. Behöver du hjälp att starta upp ditt eget företag så hjälper vi självklart till!

Varför ska du välja Docia?

Som vårdkonsult hos Docia får du bland annat:

 • En arbetsgivare som genuint bryr och engagerar sig i din karriär
 • Konkurrenskraftig ersättning och bra villkor
 • Större frihet och flexibilitet
 • Uppskattning för din arbetsinsats
 • Kompetensutveckling
 • Personlig service från erfarna konsultchefer

För oss är det viktigt att veta vad du värderar i din karriär för att vi tillsammans ska nå dit. Den personliga relationen är för oss avgörande för att kunna ge bästa möjliga service och hitta de rätta uppdragen till just dig. Vi är väldigt måna om att du ska trivas hos oss och få tydlig information om uppdraget så att du kan göra ett så bra arbete som möjligt.

Hur börjar du som stafettbarnmorska?

Allt du behöver göra är att skicka in en intresseanmälan eller ta en direktkontakt med någon av våra konsultchefer, så har du tagit första steget! En av våra konsultchefer kommer sedan att bli din personliga kontakt och lära känna dig samt lyssna in vad som är viktigt för dig, både som person och medarbetare. Du kommer få svar på eventuella frågor kring rollen som konsult. När du insett fördelarna med att jobba inom bemanning så kommer vi att göra vårt bästa för att skräddarsy rätt uppdrag just för dig! Konsultchefens kommer också göra allt för att underlätta med allt praktiskt runt omkring för att du ska kunna fokusera bara på det du gör bäst – arbeta som barnmorska!

Lediga tjänster för barnmorskor

Vi har lediga barnmorskeuppdrag just nu! Tveka inte att kontakta oss för att få veta mer och låta oss matcha dig med rätt uppdrag. Resan mot ett friare arbetsliv börjar hos oss, varmt välkommen in i Dociagänget!

Gör en intresseanmälan

Kom i kontakt med oss via formuläret här om du tycker det låter intressant att jobba som konsult för Docia.

Exempel På Olika Arbetsroller Du Kan Välja Bland Som Barnmorska

Som barnmorska finns det många olika arbetsroller att välja bland. Nedan följer några exempel på olika arbetsplatser och arbetsuppgifter som en barnmorska kan ha:

Arbetsplatser

Sjukhus

På sjukhus arbetar barnmorskor med allt från graviditetsvård till förlossningsvård och eftervård. Du kan arbeta på en förlossningsavdelning, men även på en gynekologisk eller obstetrisk avdelning.

BVC

På BVC arbetar barnmorskor med att följa upp gravida kvinnor och nyfödda barn. Du kan även arbeta med preventivmedelsrådgivning och vaccinationer.

Privat mottagning

På en privat mottagning kan du arbeta med allt från graviditetsvård till preventivmedelsrådgivning och ultraljudsundersökningar.

Arbetsuppgifter

Graviditetsvård

Som barnmorska inom graviditetsvård arbetar du med att följa upp gravida kvinnor och deras ofödda barn. Du utför undersökningar och ger råd och stöd till kvinnan och hennes partner.

Förlossningsvård

Inom förlossningsvård arbetar du med att hjälpa kvinnor genom förlossningen. Du övervakar både kvinnan och det ofödda barnet under förlossningen och ger stöd och råd till kvinnan och hennes partner.

Eftervård

Efter förlossningen arbetar du med att följa upp kvinnan och hennes nyfödda barn. Du ger råd och stöd till kvinnan och hjälper henne att komma igång med amning.

Ultraljud

Som barnmorska kan du även arbeta med ultraljudsundersökningar. Du utför undersökningar för att kontrollera att fostret utvecklas som det ska och att det inte finns några avvikelser.

Som barnmorska har du en viktig och ansvarsfull roll i vården av kvinnor och deras ofödda eller nyfödda barn. Valet av arbetsplats och arbetsuppgifter beror på dina intressen och erfarenheter, men oavsett vilken roll du väljer kommer du att göra en stor skillnad i människors liv.

Hur Olika Arbetsroller Påverkar Din Lön

Som barnmorska finns det flera olika arbetsroller du kan ha, och din lön kan variera beroende på vilken roll du har. Här är några exempel på hur olika arbetsroller kan påverka din lön:

Anställd på sjukhus

Om du jobbar som anställd på ett sjukhus kan din lön variera beroende på vilken region du jobbar i och hur mycket erfarenhet du har. Enligt lönestatistik från Ratsit tjänar en barnmorska i snitt 45 600 kr per månad i Sverige. Men det finns stora regionala skillnader. Till exempel tjänar en barnmorska i Stockholm i snitt 49 100 kr per månad, medan en barnmorska i Norrbotten tjänar i snitt 39 800 kr per månad.

Egen företagare

Som egen företagare kan du själv bestämma din lön, men det kan också vara mer osäkert än att jobba som anställd. Enligt lönestatistik från Lönello tjänar en barnmorska som driver eget företag i snitt 44 000 kr per månad.

Vikarie

Om du jobbar som vikarie kan din lön variera beroende på vilket företag du jobbar för och hur länge du jobbar. Enligt lönestatistik från Bemlo tjänar en barnmorska som vikarie i snitt 35 000 kr per månad.

Forskare

Om du jobbar som forskare inom obstetrik och gynekologi kan din lön variera beroende på vilket universitet eller forskningsinstitut du jobbar på och hur mycket erfarenhet du har. Enligt lönestatistik från Vårdförbundet tjänar en forskande barnmorska i snitt 48 500 kr per månad.

Som du kan se kan din lön som barnmorska variera beroende på vilken arbetsroll du har. Det är viktigt att du undersöker vad som är vanligt för din roll och att du förhandlar om din lön när du får anställningserbjudanden eller vid lönesamtal.

Vilken Ingångslön Kan Man Förvänta Sig Som Fast Anställd Barnmorska?

Som nyutexaminerad barnmorska är det vanligt att man börjar sin karriär på en lägre ingångslön. Enligt lönestatistik från 2023, kan man förvänta sig en ingångslön på cirka 30 000 till 35 000 kronor i månaden före skatt. Detta kan dock variera beroende på arbetsplats och geografiskt läge.

Det är vanligt att man börjar sin karriär som vikarie eller på en timanställning, vilket kan påverka lönen. Men med tiden och erfarenhet kan man förvänta sig att lönen ökar. Enligt lönestatistik från Vårdförbundet, ökade en barnmorskas lön mellan 2021 och 2022 med i snitt 5,8% eller 2 300 kronor i månaden.

Det är också viktigt att notera att det finns möjligheter att förhandla om lönen. Genom att vara med i Vårdförbundet och ställa krav vid löneförhandlingar, kan man öka sina chanser att få en högre lön som barnmorska. Det kan också vara värt att undersöka olika arbetsgivare och deras löneerbjudanden innan man tar ett jobb.

Sammanfattningsvis, som nyutexaminerad barnmorska kan man förvänta sig en ingångslön på cirka 30 000 till 35 000 kronor i månaden före skatt. Med tiden och erfarenhet kan man förvänta sig att lönen ökar, och det finns möjligheter att förhandla om lönen.

Genomsnittlig Lön Som Barnmorska Baserad På Antal År I Yrket

Som en barnmorska är din lön något som du alltid kommer att vara intresserad av. Det är viktigt att veta vad du kan förvänta dig att tjäna, särskilt när du funderar på att anta en tjänst eller byta arbetsplats. Din lön som barnmorska kan variera beroende på en mängd olika faktorer, inklusive din erfarenhet i yrket.

Enligt statistik från SCB är den genomsnittliga lönen för en barnmorska i Sverige 43 300 SEK per månad. Detta är en genomsnittssiffra och den faktiska lönen kan variera beroende på olika faktorer, inklusive erfarenhet. Ju mer erfarenhet du har som barnmorska, desto högre kan din lön vara.

Här är en tabell som visar den genomsnittliga lönen som en barnmorska kan förvänta sig att tjäna baserat på antal år i yrket:

Antal år i yrketGenomsnittlig Lön
0-2 år32 000 SEK
2-5 år36 000 SEK
5-10 år40 000 SEK
10-15 år44 000 SEK
15-20 år48 000 SEK
Över 20 år52 000 SEK

Som du kan se kan din lön som barnmorska öka betydligt med ökad erfarenhet i yrket. Det är viktigt att notera att detta är en genomsnittlig lön och att den faktiska lönen kan variera beroende på din arbetsplats och geografiska plats.

Jämförelse i lön mellan regioner/län

Som barnmorska kan din lön variera beroende på var i Sverige du arbetar. Enligt lönestatistik från 2023 är medellönen högst i Stockholm med 45 800 kr/månaden för en barnmorska med fast anställning. Därefter följer Region Västmanland och Region Örebro med en medellön på 64 000 kr/månaden. Å andra sidan är mellersta Norrland den region som betalar lägst till barnmorskor, där medellönen istället är 40 500 kr/månaden.

Det är viktigt att notera att dessa siffror endast är genomsnittliga löner och att det kan finnas variationer beroende på arbetsgivare, erfarenhet och andra faktorer.

Här är en tabell som visar medellönen för barnmorskor i olika regioner/län enligt lönestatistik från 2023. Notera att det här är fast anställning i offentlig sektor:

Region/LänMedellön (kr/månaden)
Stockholm45 800
Västmanland64 000
Örebro55 600
Norrbotten42 300
Västerbotten44 100
Jämtland/Härjedalen41 800
Västernorrland41 200
Gävleborg43 300
Dalarna43 100
Värmland42 900
Östergötland44 500
Jönköping42 400
Kronoberg42 100
Kalmar43 700
Gotland40 800
Skåne43 800
Halland43 700
Västra Götaland43 800
Södermanland43 100
Uppsala45 500
Blekinge43 400

Som du kan se varierar lönen mellan olika regioner och län. Om du överväger att arbeta som barnmorska kan det vara en bra idé att undersöka lönenivåerna i det område där du planerar att arbeta för att få en bättre uppfattning om vad du kan förvänta dig att tjäna.

Vanliga Frågor Och Svar Om Barnmorskors Löner

Går Det Specialistutbilda Sig Som Barnmorska Och På Så Sätt Höja Lönen?

Ja, du kan specialisera dig som barnmorska och på så sätt höja din lön. Genom att ta vidareutbildningar eller specialisera dig inom ett område som exempelvis förlossningsvård eller gynekologi kan du öka din kompetens och därmed också din lön. Det kan också vara en fördel att ha kunskap inom till exempel ultraljud eller akutsjukvård.

Vilket Typer Av Tjänster Tjänar Mest?

Barnmorskor som arbetar på sjukhus eller i privat vård kan generellt sett tjäna mer än de som arbetar på en vårdcentral eller i öppen vård. Dessutom kan arbete på natt eller helg ge högre lön. Det kan också vara en fördel att arbeta på en större arbetsplats där det finns fler möjligheter till vidareutbildning och specialisering.

Hur Påverkar Konsultande En Barnmorskas Lön?

Att arbeta som konsult kan ge högre lön jämfört med att arbeta som anställd på en arbetsplats. Som konsult har du möjlighet att själv bestämma dina arbetstider och tar ofta del av en högre lön. Hos Docia erbjuder vi våra barnmorskor en lön mellan 60.000 – 75.000/månad.

Endast det bästa är gott nog

Vi vill vara den bästa arbetsgivaren för marknadens bästa vårdkonsulter. I alla kontakter du har med oss vill vi ge dig bäst möjliga service. Vi på Docia tar alltid ett extra steg för att du ska vara nöjd med oss. För oss är en nöjd konsult en bra konsult. Det är så vi arbetar för att göra svensk sjukvård ännu bättre.

Är du läkare, sjuksköterska eller arbetar inom tandvården?
Resan mot ett friare arbetsliv börjar hos oss.

Läs mer om hur vi arbetar

Vi vill ge tillbaka

Docia är stolt sponsor till Läkare utan gränser. Vår vision har alltid varit att återinvestera i vården, vilket skapar ett cirkulärt kretslopp. Vår verksamhet ska alltid stå i samklang med vad som utvecklar, prioriteras och efterfrågas i vården. Varje år väljer vi att stötta läkare utan gränser och deras fantastiska arbete med att hjälpa utsatta runtom i världen.

Läs mer om hur vi hjälper till

Docia är en arbetsgivare som geniunt bryr sig

För Veronica var det en stor skillnad när hon bytte från ett annat bemanningsföretag till Docia.
– Jag arbetade för ett annat bemanningsföretag, tidigare, men när jag började på Docia 2016 kände jag att jag äntligen hittade rätt. Det är verkligen stor skillnad och jag känner mig klart mer uppskattad.

Det är underbart att ha en arbetsgivare som genuint bryr sig om en och ser till att man trivs, alltid är tillgänglig och gör det lilla extra.

Läs mer om andra konsulters historia

Bemanningsföretag inom vården

Vi arbetar aktivt för att vara marknadens bästa arbetsgivare
för marknadens bästa
vårdkonsulter.

  Anmäl intresse för att få mer information