Vad du tjänar i lön som arbetsterapeut för ett bemanningsföretag 2023

Arbetsterapeut - Som bemanningskonsult hos oss styr du över ditt eget arbetsliv och din löneutveckling!

Som anställd genom Docia får du

 • Frihet och flexibilitet
 • Personlig kontaktperson
 • Förmånliga villkor och bra lön
 • Kompetensutveckling och fortbildning

Har du funderat över hur det är att arbeta som Arbetsterapeut inom bemanning? Vi på Docia utgår från dig och dina behov när vi hjälper dig att hitta ditt nästa spännande konsultuppdrag inom vårdbranschen. Vi har uppdrag i hela landet, på tex. vårdcentraler, sjukhus, äldreboende samt inom hemsjukvård. Tillsammans med dig vill vi förbättra vården i Sverige!

Vi bryr oss genuint om dig och finns här för att stötta dig framåt i din karriär inom bemanning! Den stora fördelen med att jobba som konsult inom bemanning är förutom möjlighet till variation och utveckling en högre ersättning. Dessutom hjälper vi dig med administration och praktiskt frågor som boende och resor om du väljer att arbeta på en annan ort.

Vi satsar på att bli det bästa bemanningsföretaget för arbetsterapeuter.

Vilken ersättning har en Arbetsterapeut inom bemanning 2023?

Löner varierar beroende på uppdragsort, tid på året, arbetsuppgifter och arbetsbelastning. En genomsnittlig lön för rollen som Arbetsterapeut ligger vanligtvis mellan 48 000 kr och cirka 67 200 kr för ett heltidsuppdrag.

Varför ska du välja Docia?

Som hyrkonsult hos oss på Docia får du bland annat:

 • En arbetsgivare som genuint bryr och engagerar sig i din karriär
 • Konkurrenskraftig ersättning och bra villkor
 • Större frihet och flexibilitet
 • Uppskattning för din arbetsinsats
 • Kompetensutveckling
 • Personlig service från erfarna konsultchefer

För oss är det viktigt att veta vad du värderar i din karriär för att vi tillsammans ska nå dit. Den personliga relationen är för oss avgörande för att kunna ge bästa möjliga service och hitta de rätta uppdragen till just dig. Vi är väldigt måna om att du ska trivas hos oss och få tydlig information om uppdraget så att du kan göra ett så bra arbete som möjligt.

Hur blir du bemanningskonsult?

Våra erfarna konsultchefer finns redo att guida dig fram i konsultbranschen och kommer berätta mer om hur det är att jobba inom bemanning samt besvara alla eventuella frågor du har. Vi vill också lära känna dig, för att på bästa sätt kunna stötta och vägleda dig fram i din fortsatta karriär. För att komma i kontakt med oss kan du mejla ringa eller bara göra en intresseanmälan i formuläret, så ringer vi upp dig!

Lediga tjänster

Vi har just nu flera lediga tjänster för bemanningsterapeuter! Tveka inte att kontakta oss redan idag, så berättar våra konsultchefer mer och matchar dig med ditt nästa spännande uppdrag redan imorgon eller när det passar dig!

Gör en intresseanmälan

Kom i kontakt med oss via formuläret här om du tycker det låter intressant att jobba som konsult för Docia.

Exempel På Olika Arbetsroller Och Tjänster Du Kan Välja Bland Som Arbetsterapeut

Som arbetsterapeut har du möjlighet att arbeta inom olika sektorer och med olika målgrupper. Här är några exempel på olika arbetsroller och tjänster du kan välja bland:

Offentlig sektor

Inom den offentliga sektorn kan du arbeta inom kommuner, landsting och statliga myndigheter. Här kan du arbeta med att bedöma och stödja personer med funktionsnedsättningar i deras aktivitetsförmåga. Du kan också arbeta inom skolan och stötta elever med funktionsnedsättningar i deras skolgång. Som arbetsterapeut inom den offentliga sektorn arbetar du ofta i team med andra yrkesgrupper, såsom sjuksköterskor, läkare och psykologer.

Privat sektor

Inom den privata sektorn kan du arbeta på rehabiliteringskliniker, vårdcentraler och privata företag. Här kan du arbeta med att bedöma och behandla personer med olika typer av funktionsnedsättningar, såsom arbetsskador och idrottsskador. Du kan också arbeta med att utveckla och implementera rehabiliteringsprogram för olika målgrupper. Som arbetsterapeut inom den privata sektorn kan du ha en mer självständig roll och arbeta mer individuellt med dina patienter.

Hjälpmedelscentral

Inom hjälpmedelscentraler kan du arbeta med att bedöma och rekommendera hjälpmedel till personer med funktionsnedsättningar. Du kan också arbeta med att utveckla och anpassa hjälpmedel för olika behov. Som arbetsterapeut på en hjälpmedelscentral behöver du ha god kunskap om olika hjälpmedel och deras användning.

Tränare

Som arbetsterapeut kan du också arbeta som tränare för personer med funktionsnedsättningar. Du kan arbeta med att utveckla och implementera träningsprogram för personer med olika behov och funktionsnedsättningar. Du kan också arbeta med att utbilda andra yrkesgrupper i hur man tränar personer med funktionsnedsättningar.

Tillgänglighet

Som arbetsterapeut kan du också arbeta med att öka tillgängligheten för personer med funktionsnedsättningar. Du kan arbeta med att utveckla och implementera åtgärder för att öka tillgängligheten i olika miljöer, såsom offentliga platser och arbetsplatser. Du kan också arbeta med att utbilda andra yrkesgrupper i hur man ökar tillgängligheten för personer med funktionsnedsättningar.

Hur Olika Arbetsroller Och Tjänster Påverkar Din Lön

Som arbetsterapeut kan din lön variera beroende på vilken sektor du arbetar inom och vilka arbetsuppgifter du har. Enligt lönestatistik för 2023, är genomsnittslönen för en arbetsterapeut i Sverige 35 400 kr i månaden. Men det är viktigt att komma ihåg att det är ett genomsnitt och din lön kan skilja sig åt beroende på flera faktorer.

Om du arbetar inom den offentliga sektorn, kan din lön vara lägre jämfört med den privata sektorn. Detta beror på att lönen för offentliganställda är reglerad av kollektivavtal. Å andra sidan, kan lönen i den privata sektorn variera beroende på företagets storlek och ekonomiska situation.

Dina arbetsuppgifter kan också påverka din lön. Om du har specialiserat dig inom ett specifikt område, som till exempel neurorehabilitering eller pediatrik, kan din lön vara högre än genomsnittet. Detta beror på att specialiserade arbetsterapeuter ofta har mer efterfrågan på arbetsmarknaden och kan därför förhandla om högre löner.

Det är också viktigt att komma ihåg att din bruttolön inte är samma som din nettolön. Din nettolön är den summa du får utbetalad efter skatt. Skattesatsen varierar beroende på din lön och kan påverka din månadslön.

Sammanfattningsvis kan din lön som arbetsterapeut variera beroende på vilken sektor du arbetar inom, vilka arbetsuppgifter du har och din skattesats. Det är viktigt att göra din forskning och förhandla om din lön för att säkerställa att du får en rättvis ersättning för ditt arbete.

Vilken Ingångslön Kan Man Förvänta Sig Som Fast Anställd Arbetsterapeut Inom Kommun?

Som nyutexaminerad arbetsterapeut kan du förvänta dig en genomsnittlig ingångslön på cirka 18 300 kr per månad. Detta kan dock variera beroende på arbetsplats, geografisk plats och erfarenhet.

Det är vanligt att man som arbetsterapeut börjar sin karriär på en mindre klinik eller vårdcentral där lönerna är något lägre än på större sjukhus eller specialistkliniker. Däremot kan man med tiden och erfarenhet förvänta sig en högre lön.

Det är viktigt att komma ihåg att lönen som arbetsterapeut inte bara beror på antalet år man har arbetat, utan även på ens kompetenser och specialiseringar. Ju mer erfarenhet och kunskap man har inom sitt område, desto högre lön kan man förvänta sig.

Nedan kan du se en tabell med exempel på ingångslöner för arbetsterapeuter på olika arbetsplatser i Sverige:

ArbetsplatsIngångslön (kr/månad)
Vårdcentral17 000 – 20 000
Sjukhus18 000 – 22 000
Privatklinik20 000 – 25 000

Som man kan se varierar ingångslönerna beroende på arbetsplats och det kan vara bra att undersöka vad som erbjuds på olika ställen innan man söker jobb som arbetsterapeut.

Genomsnittlig Lön Som Arbetsterapeut Baserad På Antal År I Yrket

Som arbetsterapeut kan du förvänta dig en genomsnittlig lön på 34 400 kronor per månad. Detta värde representerar den totala lönesumman för alla arbetsterapeuter dividerat med antalet arbetsterapeuter. Men din lön som arbetsterapeut kan variera beroende på din erfarenhet i yrket.

Erfarenhet är en viktig faktor när det gäller lönen som arbetsterapeut. Ju mer erfarenhet du har, desto högre kan din lön förväntas vara. Enligt lönestatistiken tjänar en arbetsterapeut med mindre än ett års erfarenhet i genomsnitt 29 300 kronor per månad. Medan en arbetsterapeut med över 20 års erfarenhet kan förvänta sig en genomsnittlig lön på 41 600 kronor per månad.

Det finns också skillnader i lön beroende på var i landet du jobbar som arbetsterapeut. I vissa regioner kan du förvänta dig en högre lön än i andra. Men det är viktigt att notera att det också finns andra faktorer som kan påverka din lön som arbetsterapeut, såsom arbetslivserfarenhet och lediga jobb.

Sammanfattningsvis kan du som arbetsterapeut förvänta dig en genomsnittlig lön på 34 400 kronor per månad. Din lön kan variera beroende på din erfarenhet i yrket och var i landet du jobbar. Men med tiden och erfarenhet kan du förvänta dig en högre lön som arbetsterapeut.

Jämförelse I Lön Mellan Norrbottens Län, Stockholms Län Och Skåne Lön

Som arbetsterapeut kan din lön variera beroende på var i Sverige du arbetar. Norrbottens län, Stockholms län och Skåne lön är tre exempel på regioner där lönerna kan skilja sig åt. Nedan följer en jämförelse av medellönerna för arbetsterapeuter i dessa tre län.

Norrbottens län

Enligt en undersökning från SCB hade Norrbottens län den lägsta medellönen för arbetsterapeuter i Sverige år 2023. Medellönen låg på cirka 32 000 kronor i månaden före skatt. Det är dock viktigt att notera att lönerna kan variera beroende på kommun och stad inom länet.

Stockholms län

Stockholms län hade den högsta medellönen för arbetsterapeuter i Sverige år 2023, enligt samma undersökning från SCB. Medellönen låg på cirka 38 000 kronor i månaden före skatt. Det är dock viktigt att notera att kostnaden för att leva och arbeta i Stockholm kan vara högre än i andra delar av Sverige.

Skåne län

Skåne län hade en medellön för arbetsterapeuter på cirka 34 000 kronor i månaden före skatt år 2023, enligt samma undersökning från SCB. Det är dock viktigt att notera att lönerna kan variera beroende på kommun och stad inom länet.

Som arbetsterapeut är det viktigt att du undersöker lönerna i den region där du vill arbeta för att få en bättre förståelse för vad du kan förvänta dig. Det är också viktigt att tänka på andra faktorer som kan påverka din lön, såsom din erfarenhet och utbildningsnivå.

Vanliga Frågor Och Svar Om Arbetsterapeuters Löner

Går Det Specialistutbilda Sig Som Arbetsterapeut Och På Så Sätt Höja Lönen?

Ja, det är möjligt att höja sin lön som arbetsterapeut genom att specialisera sig inom ett visst område. Det finns flera olika specialiseringsområden inom arbetsterapi, till exempel pediatrik, geriatrik och psykiatri. Genom att specialisera sig inom ett område kan man öka sin kompetens och därmed också sin lön.

Vilket Typer Av Arbetsroller/Tjänster Tjänar Mest Inom Yrket Arbetsterapeut?

Arbetsterapeuter kan arbeta inom många olika områden och tjänster, vilket påverkar lönen. Generellt sett kan man säga att arbetsterapeuter som arbetar inom privat sektor eller som konsulter kan tjäna mer än de som arbetar inom offentlig sektor. Arbetsterapeuter som arbetar inom specialiserade områden, som till exempel rehabilitering efter en hjärnskada, kan också tjäna mer.

Hur Påverkar Konsultande En Arbetsterapeuts Lön?

Arbetsterapeuter som arbetar som konsulter kan ha högre lön än de som arbetar inom offentlig sektor eller privat sektor. Detta beror på att konsulter ofta tar ut högre arvoden för sina tjänster. Det är dock viktigt att notera att det också kan finnas stora variationer inom konsultbranschen, och att lönerna kan variera beroende på vilket område man arbetar inom och vilken typ av uppdrag man har. Hos Docia erbjuder vi våra arbetsterapeuter en lön mellan 48.000 – 67.000 kr/månad.

Endast det bästa är gott nog

Vi vill vara den bästa arbetsgivaren för marknadens bästa vårdkonsulter. I alla kontakter du har med oss vill vi ge dig bäst möjliga service. Vi på Docia tar alltid ett extra steg för att du ska vara nöjd med oss. För oss är en nöjd konsult en bra konsult. Det är så vi arbetar för att göra svensk sjukvård ännu bättre.

Är du läkare, sjuksköterska eller arbetar inom tandvården?
Resan mot ett friare arbetsliv börjar hos oss.

Läs mer om hur vi arbetar

Vi vill ge tillbaka

Docia är stolt sponsor till Läkare utan gränser. Vår vision har alltid varit att återinvestera i vården, vilket skapar ett cirkulärt kretslopp. Vår verksamhet ska alltid stå i samklang med vad som utvecklar, prioriteras och efterfrågas i vården. Varje år väljer vi att stötta läkare utan gränser och deras fantastiska arbete med att hjälpa utsatta runtom i världen.

Läs mer om hur vi hjälper till

Docia är en arbetsgivare som geniunt bryr sig

För Veronica var det en stor skillnad när hon bytte från ett annat bemanningsföretag till Docia.
– Jag arbetade för ett annat bemanningsföretag, tidigare, men när jag började på Docia 2016 kände jag att jag äntligen hittade rätt. Det är verkligen stor skillnad och jag känner mig klart mer uppskattad.

Det är underbart att ha en arbetsgivare som genuint bryr sig om en och ser till att man trivs, alltid är tillgänglig och gör det lilla extra.

Läs mer om andra konsulters historia

Bemanningsföretag inom vården

Vi arbetar aktivt för att vara marknadens bästa arbetsgivare
för marknadens bästa
vårdkonsulter.

  Anmäl intresse för att få mer information