Det här tjänar en anastesisjuksköterska i lön 2024

Anastesisjuksköterska hos Docia – ta steget till ett flexiblare arbetsliv med större frihet samtidigt som du tjänar bättre!

Som anställd genom Docia får du

 • Frihet och flexibilitet
 • Personlig kontaktperson
 • Förmånliga villkor och bra lön
 • Kompetensutveckling och fortbildning

Vi på Docia arbetar aktivt för att vara marknadens bästa bemanningsföretag för sjuksköterskor och därmed ha marknadens bästa vårdkonsulter. Docia finns här för dig som är eller vill bli hyranastesisjuksköterska och hitta ditt nästa välbetalda drömuppdrag! Genom oss får du en personlig relation med en konsultchef som ser dina behov, tror på dig och gör allt för att underlätta och stötta dig i din karriär!

Anastesisjuksköterska – Så här ser lönen ut 2023 med Docia som arbetsgivare

Som anastesisjuksköterska hos Docia varierar lönen en del beroende på faktorer som uppdragsort, tid på året, arbetsuppgifter och arbetsbelastningen på placeringen.

Den genomsnittliga lönen som bemanningsanastesisjuksköterska/hyranastesisjuksköterska hos oss ligger på mellan 48 000 kr och cirka 68 000 kr i månaden.  När du arbetar genom oss väljer du själv om du vill ha lön eller om du föredrar att fakturera genom eget bolag. Vi hjälper dig givetvis med uppstarten av bolag. Tveka inte att höra av dig till oss så berättar vi mer om vad vi kan erbjuda just dig!

Varför ska du välja Docia?

Som vårdkonsult hos Docia får du bland annat:

 • En arbetsgivare som genuint bryr och engagerar sig i din karriär
 • Konkurrenskraftig ersättning och bra villkor
 • Större frihet och flexibilitet
 • Uppskattning för din arbetsinsats
 • Kompetensutveckling
 • Personlig service från erfarna konsultchefer

På Docia lovar vi dig konkurrenskraftiga löner, kompetensutveckling, frihet och flexibilitet samt en personlig kontaktperson. Vi vill tillsammans med dig förbättra vården och skräddarsyr uppdrag för just DIN profil och livssituation!

Gör en intresseanmälan

Kom i kontakt med oss via formuläret här om du tycker det låter intressant att jobba som konsult för Docia.

Exempel På Olika Inriktningar, Arbetsroller Och Tjänster Du Kan Välja Bland Som Anestesisjuksköterska

Som anestesisjuksköterska finns det flera olika inriktningar, arbetsroller och tjänster du kan välja bland. Här är några exempel:

Inriktningar

 • Allmän- och regionanestesi
 • Barnanestesi
 • Hjärtanestesi
 • Neuroanestesi
 • Öron-, näs- och halssjukdomar (ÖNH)-anestesi
 • Obstetrisk anestesi
 • Postoperativ vård

Arbetsroller

 • Operationssjuksköterska
 • Anestesisjuksköterska på intensivvårdsavdelning
 • Anestesisjuksköterska på akutmottagning
 • Anestesisjuksköterska på förlossningsavdelning
 • Anestesisjuksköterska på sjukhusets ambulanshelikopter

Tjänster

 • Anställd på sjukhus
 • Konsult inom anestesi
 • Forskare inom anestesi
 • Lärare inom anestesi på högskola eller universitet

Som anestesisjuksköterska har du möjlighet att specialisera dig inom ett område som du är extra intresserad av och därmed fördjupa dina kunskaper inom det området. Du kan också välja att arbeta på olika arbetsplatser och i olika roller för att få en bredare erfarenhet inom anestesiområdet.

Vilken Ingångslön Kan Man Förvänta Sig Som Anestesisjuksköterska?

Som nyutexaminerad anestesisjuksköterska kan du förvänta dig en ingångslön på cirka 35 700 kr, vilket motsvarar 10 percentilen. Detta är dock bara en uppskattning och lönen kan variera beroende på flera faktorer, såsom arbetsplats, geografiskt läge och erfarenhet.

En anestesisjuksköterska med några års erfarenhet kan förvänta sig en högre lön. Enligt Yrkeskollen.se är medellönen för en anestesisjuksköterska 43 100 kr i månaden.

Det är också viktigt att notera att lönen kan variera beroende på vilken sektor du arbetar i. Enligt Indeed.com Sverige är den genomsnittliga ingångslönen för en anestesisjuksköterska i åldern 25-34 år 36 500 kronor, medan medellönen för en 65-66-årig anestesisjuksköterska är 47 800 kronor. Dessa siffror gäller för båda sektorerna, så lönen i den privata sektorn kan förväntas vara högre.

Det är också viktigt att tänka på att lönen inte är det enda som spelar roll när man väljer arbetsplats. Andra faktorer, såsom arbetsmiljö, arbetstider och arbetsuppgifter, kan också påverka ditt val av arbetsplats.

Hos Docia tjänar en anestesisjuksköterska mellan 48 000 kr och cirka 68 000 kr/månad.

Genomsnittlig Lön Som Anestesisjuksköterska Baserad På Antal År I Yrket

Som anestesisjuksköterska i Sverige kan du förvänta dig en genomsnittlig ingångslön på 31 870 kr per månad. Medellönen för en anestesisjuksköterska i Sverige är 43 280 kr brutto per månad (519 400 kr per år), vilket är 7 480 kr (+21%) högre än den nationella medellönen i Sverige. De högsta lönerna kan överstiga 60 000 kr.

Din lön som anestesisjuksköterska kan vara beroende av antalet år du har arbetat i yrket. Enligt statistik tjänar kvinnor i snitt 43 400 kronor som anestesisjuksköterska medan männens lön är 42 500 kronor. Nedan visas en tabell över genomsnittlig lön som anestesisjuksköterska baserad på antal år i yrket.

Antal år i yrketGenomsnittlig lön
0-2 år32 000 kr
2-4 år36 000 kr
4-6 år41 000 kr
6-8 år47 000 kr
8-10 år52 000 kr
10-12 år56 000 kr
12-14 år59 000 kr
14-16 år61 000 kr
16-18 år62 000 kr
18-20 år63 000 kr
20+ år65 000 kr

Det är viktigt att notera att dessa siffror endast är genomsnittliga löner och att din lön kan variera beroende på faktorer som arbetsplats, geografisk plats och arbetsuppgifter. Men ju mer erfarenhet du har som anestesisjuksköterska, desto högre lön kan du förvänta dig.

Jämförelse I Lön Mellan Olika Regioner/Län I Sverige

Som anestesisjuksköterska i Sverige kan din lön variera beroende på var i landet du jobbar. Nedan följer en jämförelse i lön mellan olika regioner/län i Sverige baserat på lönestatistik från 2023.

Lön för anestesisjuksköterskor i Stockholms län

I Stockholms län är den genomsnittliga lönen för anestesisjuksköterskor cirka 45 000 kronor i månaden. Detta är något högre än den genomsnittliga lönen för anestesisjuksköterskor i andra delar av landet.

Lön för anestesisjuksköterskor i Skåne län

I Skåne län är den genomsnittliga lönen för anestesisjuksköterskor cirka 42 000 kronor i månaden. Detta är något lägre än den genomsnittliga lönen för anestesisjuksköterskor i Stockholms län.

Lön för anestesisjuksköterskor i Västra Götalands län

I Västra Götalands län är den genomsnittliga lönen för anestesisjuksköterskor cirka 43 000 kronor i månaden. Detta är i linje med den genomsnittliga lönen för anestesisjuksköterskor i andra delar av landet.

Lön för anestesisjuksköterskor i Norrbottens län

I Norrbottens län är den genomsnittliga lönen för anestesisjuksköterskor cirka 41 000 kronor i månaden. Detta är något lägre än den genomsnittliga lönen för anestesisjuksköterskor i andra delar av landet.

Som anestesisjuksköterska i Sverige kan du alltså förvänta dig en genomsnittlig månadslön på mellan 41 000 och 45 000 kronor beroende på var i landet du jobbar.

Vanliga Frågor

Vilken Är De Vanligaste Arbetsrollerna För En Anestesisjuksköterska?

Som anestesisjuksköterska kan du arbeta inom olika områden, inklusive sjukhus, kliniker och privata vårdinrättningar. De vanligaste arbetsrollerna inkluderar att assistera anestesiologer under operationer, övervaka patienter under anestesi och ge postoperativ vård.

Hur Skiljer Sig Lönen Mellan Bemanning Och Kommun?

Lönen för en anestesisjuksköterska kan variera beroende på arbetsplatsen. Enligt lönestatistiken är lönen för anestesisjuksköterskor som arbetar inom kommunen lägre än de som arbetar på bemanningsföretag. Detta beror på att bemanningsföretag ofta betalar högre löner för att locka till sig kvalificerade anestesisjuksköterskor.

Hur Skiljer Sig Lönerna Mellan Offentlig Och Privat Sektor?

Lönen för en anestesisjuksköterska kan också variera beroende på sektorn. Enligt lönestatistiken är lönen för anestesisjuksköterskor som arbetar inom den privata sektorn vanligtvis högre än de som arbetar inom den offentliga sektorn. Detta beror på att privata arbetsgivare ofta betalar högre löner för att locka till sig kvalificerade anestesisjuksköterskor.

Endast det bästa är gott nog

Vi vill vara den bästa arbetsgivaren för marknadens bästa vårdkonsulter. I alla kontakter du har med oss vill vi ge dig bäst möjliga service. Vi på Docia tar alltid ett extra steg för att du ska vara nöjd med oss. För oss är en nöjd konsult en bra konsult. Det är så vi arbetar för att göra svensk sjukvård ännu bättre.

Är du läkare, sjuksköterska eller arbetar inom tandvården?
Resan mot ett friare arbetsliv börjar hos oss.

Läs mer om hur vi arbetar

Vi vill ge tillbaka

Docia är stolt sponsor till Läkare utan gränser. Vår vision har alltid varit att återinvestera i vården, vilket skapar ett cirkulärt kretslopp. Vår verksamhet ska alltid stå i samklang med vad som utvecklar, prioriteras och efterfrågas i vården. Varje år väljer vi att stötta läkare utan gränser och deras fantastiska arbete med att hjälpa utsatta runtom i världen.

Läs mer om hur vi hjälper till

Docia är en arbetsgivare som geniunt bryr sig

För Veronica var det en stor skillnad när hon bytte från ett annat bemanningsföretag till Docia.
– Jag arbetade för ett annat bemanningsföretag, tidigare, men när jag började på Docia 2016 kände jag att jag äntligen hittade rätt. Det är verkligen stor skillnad och jag känner mig klart mer uppskattad.

Det är underbart att ha en arbetsgivare som genuint bryr sig om en och ser till att man trivs, alltid är tillgänglig och gör det lilla extra.

Läs mer om andra konsulters historia

Bemanningsföretag inom vården

Vi arbetar aktivt för att vara marknadens bästa arbetsgivare
för marknadens bästa
vårdkonsulter.

  Anmäl intresse för att få mer information